15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 fade https://moppentop.nl 300 4000 - 1
Elke dag de leukste moppen en grappen Plezier op je computer, tablet en telefoon Thuis, op het werk en onderweg

Algemene moppen

Wij zijn jouw moppen website voor algemene moppen. Bij ons ben je verzekerd van jouw dagelijkse portie plezier en vermaak. En kun je jouw favoriete moppen vinden of toevoegen. Wil jij ook weten wat moppen zijn? Wij hebben hieronder onze omschrijving aan moppen geplaatst.

Wie weet er geen goede moppen?

Wie weet er geen goede moppen? Ik denk dat iedereen er wel eentje weet. Maar wat zijn moppen nu eigenlijk. Waarom lezen, luisteren en vertellen wij ze zo graag. Dat is eigenlijk best eenvoudig. Moppen zijn korte verhalen. Die vaak over een taboe of gebeurtenis gaan die lastig te bespreken is. Vroeger noemden we moppen ook wel volksverhalen, kluchten, boerden of uien. Je zal begrijpen dat de moppen van vroeger (de middeleeuwen) je nu niet meer zullen vermaken.

De leukste moppen van nu

d

De mop bevat meestal een verrassingseffect. Aan het einde van de verhaallijn volgt meestal een onverwachte zinswending, de punchline, de clou of pointe genaamd. Een mop kan ook in de vorm van een raadsel gesteld worden. Het antwoord is dan de pointe. Belangrijk bij het vertellen van een mop is de manier waarop die verteld wordt. De intonatie van de stem en de houding van het lichaam spelen hierbij een grote rol.

Veel moppen zijn taboedoorbrekend, dat wil zeggen dat ze een onderwerp hebben waar men gewoonlijk niet over spreekt. Seks is dan ook een geliefd onderwerp. Een mop met een scabreuze inhoud wordt schuine mop genoemd.