15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 fade https://moppentop.nl 300 4000 - 1
Elke dag de leukste moppen en grappen Plezier op je computer, tablet en telefoon Thuis, op het werk en onderweg

Onderwerp / meester
Over begrafenissen

Over begrafenissen

Jantje zit op school en de meester heeft het over begrafenissen. Jantje let niet op en zit met z’n gummetje te spelen. Op een gegeven moment laat hij z’n gummetje vallen en duikt onder de tafel. Juist op dat moment vraagt de leraar aan Jantje: “Jantje, wat zou jij op mijn grafsteen schrijven als ik…
Hoe oud is je vader

Hoe oud is je vader

De meester vraagt aan Jantje: ‘Jantje, hoe oud is je vader?’ Jantje: ‘Net zo oud als ik.’ Meester: ‘Maar dat kan toch niet, Jantje!’ Jantje: ‘Jawel, want hij werd pas vader toen ik geboren werd’.
Samen in de eetzaal

Samen in de eetzaal

Eric en Jantje zitten naast elkaar in de eetzaal. Jantje pakt zijn boterhammendoos en doet ze open. Even later gooit Eric de boterhammendoos op de grond, Jantje gaat naar de meester en zegt: “Meneer, Eric heeft mijn boterhammendoos op de grond gegooit.” waarop de meester vraagt: “En was dat met opzet?” Jantje: “Nee, met choco.
Gratis of voor niets

Gratis of voor niets

Jantje vraagt op een gegeven moment aan zijn leraar: ‘Meester, wat is het verschil tussen GRATIS en VOOR NIETS?’ ‘Nou, dat is in jouw geval erg simpel: Je mag gratis naar school, maar voor jouw is dat voor niks.
Een slecht rapport

Een slecht rapport

Jantje komt thuis met een slecht rapport. “Voor zo’n rapport lijkt een flink pak slaag wel op zijn plaats!” zegt vader boos. Jantje antwoordt: “Dat lijkt me een goed idee, pa. Ik weet wel waar de meester woont.”
Drie fruitsoorten noemen

Drie fruitsoorten noemen

Jantje zit in de klas en de meester vraagt: “Zo Jantje, ken je drie fruitsoorten?” Waarop Jantje antwoordt: “Nee meester” “Nou, zegt de meester, dan moet je voor 1 uur maar drie fruitsoorten bedenken.” Het is pauze en Jantje gaat even naar huis en ziet daar de meester met zijn moeder flink tekeer gaan. Hij…