15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 fade https://moppentop.nl 300 4000 - 1
Elke dag de leukste moppen en grappen Plezier op je computer, tablet en telefoon Thuis, op het werk en onderweg

Onderwerp / jantje
Jantje gaat biechten

Jantje gaat biechten

Jantje gaat biechten. Er ontspint zich het volgende gesprek. Jantje: “Ik heb ernstig gezondigd…” Pastoor: “Hoezo, mijn zoon?” Jantje: “Ik heb een meisje meegenomen naar mijn slaapkamer.” Pastoor: “Dat is geen zonde.” Jantje: “Ja, maar ik heb haar schoenen en kousen uitgetrokken.” Pastoor: “Dat is geen zonde.” Jantje: “En toen heb ik haar jurk en…
Over begrafenissen

Over begrafenissen

Jantje zit op school en de meester heeft het over begrafenissen. Jantje let niet op en zit met z’n gummetje te spelen. Op een gegeven moment laat hij z’n gummetje vallen en duikt onder de tafel. Juist op dat moment vraagt de leraar aan Jantje: “Jantje, wat zou jij op mijn grafsteen schrijven als ik…
Niet gedaan

Niet gedaan

Jantje gaat naar school en vraagt: Juffrouw word je gestraft voor iets wat je niet gedaan hebt? De juffrouw zegt: nee, waarom vraag je dat? Omdat ik mijn huiswerk niet gemaakt heb.
De juf in het ziekenhuis

De juf in het ziekenhuis

Jantje en Tommeke gaan naar het ziekenhuis waar hun juf ligt. “Ik zal eerst naar binnengaan”. zei Jantje. Even later komt hij weer naar buiten met tranen in zijn ogen. “Wat is er, Jantje”? vroeg Tommeke. “Het is hopeloos, morgen komt de juf weer les geven”!
Een mooie rode roos

Een mooie rode roos

Jantje komt op school en ziet dat juffrouw een mooie rode roos in haar decolleté draagt. Hij vraagt aan de juffrouw: “Juffrouw, drinkt die roos melk of water?” “Water, natuurlijk.” antwoordt de juffrouw. “Goh,” zegt Jantje, “dan zit er zeker een heel lange steel aan!”
Geen lager cijfer

Geen lager cijfer

De moeder van Jantje heeft een afspraak met de onderwijzer. Ze vraagt hem; “Waarom geeft u mijn zoon zoveel nullen?” “Maar mevrouw, dat komt doordat er geen lager cijfer is dan nul!”
Spijkers gaan kopen

Spijkers gaan kopen

Jantje komt in een doe-het-zelfzaak en vraagt om spijkers. De verkoper: ‘Hoe lang moet je ze hebben?’ Jantje: ‘Hoe lang kan je ze missen?’
Hoe oud is je vader

Hoe oud is je vader

De meester vraagt aan Jantje: ‘Jantje, hoe oud is je vader?’ Jantje: ‘Net zo oud als ik.’ Meester: ‘Maar dat kan toch niet, Jantje!’ Jantje: ‘Jawel, want hij werd pas vader toen ik geboren werd’.